Vår

 

Ulsåk

Etter en utmerket uke i Hallingdal, dro jeg hjem til kjente og kjære Bergen. Her stod våren for døren og jeg har brukt siste uken på å få med meg så mye som mulig av solen som var utenfor. 

Mens jeg har vært borte, har allikevel verden gått videre(!). I det siste har lederene av piratbukten blitt dømt. Den harde filsdelingsentusiastkjernen er selvfølgelig også på banen med demonstrasjoner.  Det kan hende det bare er jeg som ikke visste det tidligere, men det viser seg nå at det norske politiet har outsourcet deler av virksomheten sin til et advokatbyrå, for å si det litt stygt. Datatilsynet og Internettleverandørene beholder heldigvis litt sunn skepsis. Vi har jo sett tidligere at svenskene tar seg frem der det måtte ønske dem.

Jeg ser også at USA og EU m.fl holder på å fullføre en avtale som gir Tollere rett til å kontrollere om musikken og filmene du har på din bærbare datamaskin eller iPod er av lovlig art. Jeg må inrømme at jeg ikke liker at andre folk skal snoke og se gjennom hvilke filer jeg har på datamaskinen min. En trenger jo ikke å være pirat eller drive med ulovligheter for å mislike at en totalt fremmed skal bla igjennom datamaskinen din. Dersom man blir utpekt av en toller, så vil man jo bli kraftig forsinket til til flyavgangen. Tenk hvis jeg skal ta fly i bedriftsærend med masse hemmeligheter og flere operativsystemer som skal sjekkes og virtuelle maskiner som må vises… ( Gleder meg stort til å lese en gjennomføringsplan for tollerene! )

Datatilsynet vurderer nå å pålegge nettleverandører å slette trafikkdata (informasjon om deg) etter tre uker. Det blir spennende å se hvor dette bærer hen, jeg er ganske interessert i utviklingen av den enkeltes rettigheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.