Miljøvennlig?

Blomster

Noen ganger får jeg et og annet lysglimt av gode idéer som lyn fra klar himmel. Idag var det miljøet som stod for tur. Jeg satt å tenkte på de flotte elbilene som finnes på markedet, og om satsingen på bilene. Den rødgrønne regjeringen vår liker jo å skryte på seg at de vet hva som er best for miljøet, som for tiden er å kjøpe disse norske Think bilene. 🙂

Det regjeringen ikke tenker på, er hvor denne strømmen til bilene kommer fra. I denne omgang tenker jeg ikke på de giftige batteriene, for dem kan vi jo gjemme i bakken hvis vi ikke kommer på noen bedre idéer. Jeg tenker litt mer på strømmen som skal drive bilene.

Siden vi selger vår naturvennlige strøm billig til utlandet, må vi kjøpe dyr strøm fra andre land. Vi kjøper gjerne fra land med mindre penger enn oss, som produserer strøm fra kullkraftverk. Kull er ikke miljøvennlig, og elektriske biler som får strøm fra kullkraftverk er heller ikke det.

Derimot synes jeg det er en god idé å bygge mer vindkraftverk. NRK brennpunkt hadde et strålende tv program om norsk engasjement i klimaoppgjøret. Anbefales! Det er så mye en kan gjøre, men som ikke blir gjort! Ta Hybridbiler for eksempel. Greit nok at de ikke er en fullverdig løsning, men det ville kjøpe oss litt tid dersom FNs klimapanel har rett angående dagens klimastatus. Hvorfor vil ikke vår rødgrønne regjering lette avgiftene på disse bilene, slik at vi hadde fått bort noen av de fæle rustholkene som de mindre heldige nordmenn kjører? Er avgiftene viktigere enn miljøet?

Nei, håper det blir et regjeringsskifte snart…

Ps. Bildet finner du i større størrelse på deviantsiden min.

Leave a Reply

Your email address will not be published.