Sivilforsvaret

Plutselig fikk jeg post om at jeg var innrullert til tjeneste igjen.. Denne gangen var det Hans Majestet Kongens Sivilforsvar som skulle ha tak i meg.

Til å begynne med er det altså et treukers kurs jeg skal være med på for å bli up-to-date med siste tilgjengelig Sivilforsvars-utstyr.

Jeg er altså kommet meg ned på opplæring på Vagleleiren utenfor Sandnes. Å finne frem til leiren var ikke så vanskelig når man først fant ut hvor man skulle kjøre. Jeg hadde en pause på Kvadrat dagen før oppmøtedag (ja, når oppmøte er kl 08.00 må man nesten møte opp dagen før når man kjører fra Bergen). Kjørte så videre sørover i retning kr.sand, men klarte å kjøre forbi avkjørsel til Gandal. (Gandal er et viktig stikkord om du noen gang skal til Vagleleiren).

I Ganddal tar du av til mot Kverneland (Fylkesvei 505), og akkurat i det du tror du har kjørt for langt, kommer skiltet merket: “Sivilforsvaret”. (Jeg snudde bilen rett før og fikk meg en halvtime-trekvarter ekstra kjøretur før jeg tok telefonen og ringte for å spørre etter veibeskrivelse).

Når jeg kom frem viste det seg at dette kan bli bedre enn forventet. Her var alle innkvartert på enkeltrom, ingen som måtte dele rom med andre.
Mandag var første dag, med litt informasjon om leiren, HMS (helse, miljø, sikkerhet), og ikke minst informasjon om hvordan resten av tjenesten vil se ut.

Ikke det mest sjarmerende bildet jeg har :-)

Vi fikk utlevert uniformer (den gamle typen, foreløpelig) inntil den nye typen som kommer skal bli utsendt senere i år (yeah, right…).
Uniformen er nesten et kapittel for seg selv. Den er skikkelig gammeldags lagt opp, og størrelsene virker som de er ment å være i to utgaver: Mann (stor) og Dame (liten). Er du som meg og er en Medium, så har du mye å vokse i. Her er maten god, og med selvbetjening av frokost, lunsj og middag, kan det sikkert gå fort.

Støvlene vi fikk utdelt, var av den nye typen, og etter min mening fantastiske. De passet min fot skikkelig godt og gav god støtte. (Eneste negative var at de var ganske glatte å gå på isen med (grunnet at sålen skulle tåle 400 varmegrader eller noe sånt).

Imorgen skal jeg lære å kjøre bil (kjøretøy under 2tonn er bare gocarts i forskjellige modeller), og få litt trening i å rygge/parkere/krasje med henger, og det kan jo bli spennende. Ser frem til det.

Nå skal jeg se film og slappe av før morgendagen begynner 🙂

3 thoughts on “Sivilforsvaret

  1. Høres jo aldeles fantastisk ut – enkeltrom og greier. Kanskje ikke så stor gruppe som da jeg var inne. Bare pass på å ikke bli alt for asosial … 🙂

    Tror vi i Bergen kan se langt etter ny drakt dette året … men når det nye utstyret kommer tror jeg det blir bra. De har tross alt testa det i flere år nå.

  2. «Nye utstyret» – snakker vi goretex? De hadde de hatt i hvertfall 1 år da jeg var inne i 2006-2007.

  3. Ja, nå snakker vi gore-tex sko (klærene kommer som sagt om noen år til Bergen… 😀 Vi er ikke like heldige som gutta i grønt..

Leave a Reply

Your email address will not be published.