Biodrivstoff kan drive 80% av EUs drivstoffsbehov innen 2050

Jeg fant en (uavhengig) undersøkelse (Tyske Öko-Institut) som viser at satsning på biodrivstoff som etanol kan drive 80% av EUs transports drivstoffbehov innen 2050.

Se pdf her: (www.epure.org)

Se undersøkelse her: (greens-efa.com)

Ikke så dumt i grunnen… Vi også et firma her i Bergen som skal lager Bioetanol av sagspon og andre overskuddsprodukter fra industri som inneholder cellulose. Se weyland.no for mer informasjon på de. (Weyland har laget en pilotfabrikk på Flesland som har kapasitet idag på 600L etanol per dag). En annen fun-fact er at Weyland faktisk er et utspring fra Høgskolen i Bergen.

Den grønne miljøregjeringen vår synes tydeligvis dette ikke er noe å satse på. Det er vel derfor Sverige har over 1200 stasjoner hvor man kan fylle E85, mens det i Norge er 25-ish. Miljøvennlige biler som går på E85 ble “Belønnet” med 80 000,- i  avgiftsøkning. Latterlig…

Leave a Reply

Your email address will not be published.