Mobilkrøll

Jepp, en slik en har jeg

Jepp, en slik en har jeg

(Windows Mobile VS iPhone)
Ikke så lenge siden fikk jeg meg ny telefon fra jobben min. Dette skal være en smart telefon som jeg skal kunne sjekke kart, epost, høre musikk, radio, ta opp video, etc. Listen over funksjoner er lengre enn det man får plass til på et billig 1lags dopapir fra Rema.

Jeg hadde jo i utgangspunktet planer om å kjøpe meg en iPhone, etter å ha prøvd mobiltelefonen i butikker og hos venner.

Telefonen jeg derimot endte opp med skal på papiret være mye bedre enn Apples konkurrerende modell. Denne har lenge hatt klipp og lim, og gps støtte lenge før Apple. Den skal ha mulighet for å la deg velge menyutseende selv og mye mer.

Denne telefonen er jo flott å se til (kanskje litt tykk på grunn av at det er et helt tastatur under skjermen). Selve telefonen virker som den skal, de første negative opplevelsene dukker opp når jeg skal bruke programvaren.

Det jeg har opplevd etter å hatt mobilen i en ukes tid, er at GPS funksjonaliteten er så treg og dårlig at jeg ikke orker å hente frem kart-tjenesten. Klipp og lim funksjonaliteten er en vits, og burde fjernes inntil de har fått det til på tvers av alle programmer. Hvis man ser bort fra at første skjermbildet kan bytte utseende, så ser resten av brukergrensesnittet ut som Windows fra begynnelsen av nittitallet. (Jeg som trodde poenget med å kunne bytte utseende var å bytte utseende på HELE grensesnittet).

Jeg hadde lyst å se om jeg kunne laste ned noen nye spill, uten å bruke mer enn 10 minutter på å finne noe, men det er jo ikke et sentralt sted å hente spill til telefonen fra heller.

Jeg kunne ramset opp flere negative ting, blant annet om det fysiske tastaturet som skal være så utrolig nødvendig.

Det siste som gjorde at jeg bestemmer meg for å bytte telefon er når telefonen finner ut at den helt tilfeldig skal krasje uten at jeg bruker den. Jeg satte på alarm, setter i laderen, sjekker epost og går til sengs i god tro om at jeg vil bli vekket dagen etter. NEIDA! Mobilen hadde krasjet i løpet av natten og jeg forsov meg.  – Telefonen kan ikke stoles på som vekkerklokke engang.

Litt senere utpå neste dag ventet jeg på en viktig telefonsamtale, som jeg aldri fikk. Litt senere når jeg skulle teste om det var noe galt, fant jeg ut at telefonen hadde sluttet å ta imot telefonsamtaler og sms’er. Jeg merket ingenting, fordi kameradelen og epostdelen virket helt fint.

Ser at det også har kommet virus til telefonen. Hva er poenget med å skrive exploits for å få telefonen til å krasje, når den så fint klarer det selv? (Her kan forresten ikke Microsoft skylde på markedsandel, med tanke på hvorfor de fleste virus slår til på deres plattform.) Kanskje de bare er DÅRLIG på å lage operativsystemer?

Det er på tide at utviklere begynner å tenke på å lage programvare med fokus på brukervennlighet fremfor å presse inn mest mulig funksjonalitet.

Christoffer

One thought on “Mobilkrøll

Leave a Reply

Your email address will not be published.