Tilgjengelighet på nett

regjeringen

Hvorfor er det slik at når noe skal bli utviklet for staten, så blir det alt for ofte overpriset og unødvendig komplisert? Systemene preges av kompliserte innloggingssystemer, som sjelden virker tilfredsstillende dersom man ikke bruker Windows og Internet Explorer.

Heldigvis har flere fått øynene opp for konkurrerende nettlesere, slik at man sjeldnere blir tvunget inn i andres løsninger (les. Windows og Internet Explorer). Dette fordi man ofte ønsker å få flest mulig brukere av tjenesten, og hindre brukerene å gå til konkurrentene for å få en bedre tjeneste levert. Det vil si; hvis man er Staten (skal det skrives med stor S egentlig?) så slipper man unna ved å pålegge alle å bruke deres løsning.

Nå har det jo lenge vært mulig å lage løsninger som ikke er bundet opp i mot et spesifikt operativsystem. Så hvorfor brukes fortsatt gamle teknologier som ofte baserer seg på å fjernstyre et tungt system eller å kjøre Active X instrukser.

Igjen; måtte få ut litt frustrasjon etter å ha slåss med statlig finansierte utviklingsprosjekter som låser brukeren og er så lite intuitive at selv brukersupport ikke klarer å løse problemer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.