Late folk…

windows-7

Jeg har måttet innse at en del mennesker ikke bryr seg om datamaskiner, og har et ganske anstrengt forhold til datamaskiner. Det går faktisk så langt at når en prøver å hjelpe dem ut av situasjonen, så låser alt seg (for personen altså).

En del folk jeg har snakket med, er lei av Windows (med dens utfordringer), men vet ikke helt hva de skal gå over til. Problemet er ofte at de tror det er veldig vanskelig å gå over fra Windows til noe annet.

For eksempel, så er det mange som ikke er åpen for forandringer i brukergrensesnittet. Hvis startmenyen forsvinner, eller dersom ikoner ikke ser like ut, får mange mennesker full sperre. Dette har faktisk blitt et så stort problem at en del mennesker ikke klarer å bytte fra XP til Vista (ene og alene på grunn av at Microsoft har ”forbedret” brukergrensesnittet).

Jeg tror faktisk at steget fra XP til Vista for mange kan være i samme størrelsesorden som steget fra Windows til Mac OS. Ulempen med at folk ikke går bort fra XP, er jo at utviklere så alt for ofte må ta høyde for at det er store brukermasser som ikke har et moderne operativsystem med den sikkerheten som hører med.

Før eller siden må brukeren uansett bytte, og da blir det spennende å se hvordan fordelingen av brukere på operativsystem vil være.

Hvis Microsoft ikke satser hardt nok på Windows 7, kan det hende vi kommer til å se en hverdag hvor Mac OS, Windows 7, Vista og XP har like store brukermasser. (jeg håper at vi en gang kan se på en tredeling på aktørene Apple, Microsoft og Linux)

Leave a Reply

Your email address will not be published.