Sivilforsvaret del 4

Da er jeg altstå kommet halvveis i tiden her på grunnopplæringen til sivilforsvaret! Tiden går fortere enn forventet. Det er jo program på dagtid, og hvis man er aktiv, så går den tiden raskt.

Denne uken har gått til enda mer undervisning i førstehjelp. Mer spesifikt hvordan plassere folk på båre, litt trening på å bære folk på båre. Vi har vært igjennom litt repetisjon av pasientundersøkelse, og en øvelse hvor en gruppe kom inn på et skadested og skulle etablere mottak for skadde, plass for ambulanse o.l.

Jeg ble markør uten at jeg egentlig var så giret på det (jeg ville jo være med å styre og stelle). Min rolle var at jeg skulle være en bevisstløs person som hadde fått et slag mot hodet. Jeg hadde puls på 35 og et trykk mot øynene fra innsiden av hodet gjorde at jeg hadde blå ringer rundt øynene (sminken var ikke lagt ferdig, så du ser ikke de blå ringene på bildet).

Resten av tiden har vært enda mer kart, kompass, gps og sambandstrening. Jeg må si at for en som er vant med å snakke i mobiltelefon, er det ganske uvanlig å plutselig snakke i protokoll over åpent samband.

Imorgen skal vi visst være ute mesteparten av dagen hvor vi får se om vi er flink til å kombinere kunnskapen som vi har tilegnet oss hittill. Merker at vi nærmer oss helgen igjen.


Comments

4 responses to “Sivilforsvaret del 4”

  1. Luffe Avatar
    Luffe

    Har du vært på byn ?

  2. Luffe Avatar
    Luffe

    Har du vært på byn ?

    Er det den nye hybelen din ?

  3. Luffe Avatar
    Luffe

    Har du vært på byn ?

    Er det den nye hybelen din ? Fin rød bil du har kjøpt

  4. Luffe Avatar
    Luffe

    Har du fått et jordbær i trynet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *